Meer over Grof Zeezout
Zeezout wordt gewonnen door zeewater te laten verdampen in zoutpannen. Dit zijn gecreëerde ondiepe bekkens waar zeewater naartoe wordt geleid. Na verdamping wordt het overgebleven zout opgeschept, gemalen en gezeefd op verontreinigingen. Dit is de traditionele manier om zout te winnen en heeft als voordeel dat kleinere mineralen niet in het proces verloren gaan, maar in het eindproduct aanwezig blijven.Ons grove zeezout is afkomstig uit Portugal, waar het wordt gewonnen in de lagune van het Ria Formosa natuurreservaat, dat is gelegen aan de Algarvekust. Het zout is – uiteraard – te gebruiken voor consumptie en daarnaast toe te voegen aan allerlei verzorgingsproducten.
Gebruik
Je kunt het grove zeezout natuurlijk in de keuken gebruiken, gewoon zoals je gewend bent. Daarnaast kun je grof zeezout op veel verschillende manieren verwerken in verzorgingsproducten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijk grove zoutscrub? Meng daarvoor 100 gram grof zeezout en 100 gram fijn zeezout in 50 ml draagolie (bijv. zoete amandelolie, jojoba olie of kokosolie) en voeg enkele druppels essentiële olie toe (bijv. lavendel, manuka of citroengras). Deze scrub werkt super om op een natuurlijke manier te exfoliëren (= dode huidcellen verwijderen) en je huid weer soepel, zacht en stralend te maken. Gebruik deze scrub liever niet op je gezicht en een gevoelige huid, daarvoor kun je beter een scrub maken met alleen fijn zeezout.
Prijs: 3.99 (klik hier voor meer informatie)